Logo SindFISC

Nimeni nu poate fluiera o simfonie! Este nevoie de o orchestră pentru a o cânta!

H.E. Luccock

Informare privind lucrările Adunării Generale SindFISC 2024

Vineri 12 aprilie 2024, la Institutul Muncii din Chișinău, au avut loc lucrările Adunarii Generale a Sindicatului National Finante Publice-SindFISC, for suprem de conducere colectivă al organizatiei.

Citește mai mult

Acțiune de protest

Joi 20 octombrie SindFISC a participat la acțiunea de protest din Bucuresti (Piata Victoriei si Piata Revolutiei), organizata sub umbrela CNS Cartel ALFA.

Citește mai mult

Ședința Comitetului Interinstituțional

Luni 10.10.2022, la București, sediul SindFISC, a avut loc sedinta Comitetului Interinstitutional, organ executiv de conducere format din liderii de institutii nationale, liderii regionali din finantele publice si membrii Biroului executiv.

Ordinea de zi a cuprins o analiza a activitatii membrilor Comitetului, de la data desfasurarii ultimului Consiliu National pana la zi, programul actiunilor sindicale din perioada urmatoare si probleme organizatorice ce tin de buna desfasurare a activitatii sindicale.

Citește mai mult

Întâlnire de lucru ANAF - organizații sindicale reprezentative

In cursul zilei de vineri 23.09.2022, la invitația Presedintelui ANAF, Domnul Lucian Ovidiu HEIUS, am participat, la Brașov, la o intalnire de lucru in cadrul căreia s-au analizat pe langa rezultatele activitatii de administrare fiscala ale anului 2022 si diverse aspecte privind colaborarea institutiei cu sindicatele reprezentative, masurile pe care si le propune Agentia in perioada urmatoare pe linia problematicii referitoare la subiecte de interes de ambele părți. La întâlnire au fost prezenti oficiali ANAF ( Presedinte, Secretar General), directori generali din ANAF, directorii generali si directorii executivi servicii interne din Regionale și DGAMC, sefii de administratii județene si ai sectoarelor Municipiului Bucuresti, lideri de sindicat.

Citește mai mult

Întâlnirea Ministrului Finanțelor cu Președintele SindFISC

În contextul procesului de reorganizare al MF și ANAF, urmare înființării Autorității Vamale Române (AVR), instituție cu personalitate juridică ce va funcționa în directa subordonare a ministerului precum și a trecerii Activității de soluționare a contestațiilor și a Soluțiilor fiscale anticipate din structura ANAF în cea a aparatului propriu MF, joi 20.01.2022, la inițiativa Ministrului Finanțelor, domnul Adrian CÂCIU, a avut loc o prima întâlnire a reprezentanților ministerului cu Președintele SindFISC, Nicolae-Liviu TOADER. Alături de domnul ministru, la întalnire au mai participat domnul Secretar de stat Bogdan - Lari MIHEI, Președinte AVR și doamna Mirela ȘIȚOIU Director General DGMRU.

Citește mai mult

Demers SindFISC inițiere legiferare Statutul Finantistului

În vederea potențării și legitimării unei posibile inițiative legislative a Ministerului cu privire la Statutul Finanțistului, SindFISC propune tuturor angajaților sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor, pentru susținere, completarea următorului tabel (Anexa 1) și transmiterea acestuia către organizația noastră.

Implică-te și tu!

Informare 08.04.2021

Sindicatul Național Finanțe Publice SindFISC, organizație sindicală specializată în reprezentarea intereselor profesionale ale angajatilor din cadrul Ministerului Finanțelor și instituțiilor aflate în subordinea/coordonarea acestuia, vă informează că acțiunea de pichetare a Ministerului programată pentru data de 12.04.2021 se suspendă până la o dată ce va fi convenită de comun acord în cadrul organelor de conducere ale sindicatului.

Citește mai mult

Acțiune pentru eliminarea discriminărilor salariale - Decizia CCR 794/2016

15.03.2021

SindFISC inițiază procedura de determinare a ANAF de egalizare a salariului de bază la nivel...

Citește mai mult

Informare privind lucrările Adunării Generale SindFISC 2020

02.09.2020

In data de 30.07.2020, s-au desfasutat lucrarile celei de a doua Adunari Generale ordinare a Sindicatului National Finante Publice – SindFISC (precedenta Adunare Generala a avut loc in anul 2016, anul infiintarii organizatiei).

Citește mai mult

Considerente referitoare la OUG privind aprobarea codului administrativ

28.06.2019

Câteva considerente referitoare la proiectul de OUG care aprobă Codul administrativ, forma finală aprobată de Guvern în ședința din 25 iunie a.c., astfel cum a fost publicată pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Citește mai mult

Informare întâlnire reprezentanți SindFISC/Conducere ANAF

13.03.2019

Ieri 12.03.2019, la sediul organizației noastre, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanți SindFISC și reprezentanți ai conducerii Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Citește mai mult

Informare privind intalnirea de lucru ANAF/SindFISC

27.06.2018

La solicitarea Sindicatului National Finante Publice - SindFISC, conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a avut o intalnire de lucru cu membrii Biroului executiv SindFISC, referitoare la urmatoarele subiecte:

  • Pregatirea profesionala de baza, continua si permanenta a angajatilor ANAF si ai unitatilor subordonate;
  • Statutul finantistului – necesitate angajati/institutie;
  • Protectia juridica a functionarilor din cadrul sistemului institutional ANAF;
  • Diferentierea salariala intre angajati/structuri de specialitate;
  • Finantarea activitatii institutionale si crearea conditiilor de munca decente pentru angajatii sistemului institutional ANAF;
  • Reorganizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii;
  • Diverse.
Citește mai mult

Informare lucrari Consiliul National SindFISC 2018

27.04.2018

Vineri 27.04.2018, la sediul Ministerului Finantelor Publice, au avut loc lucrarile Consiliului National al Sindicatului National Finante Publice - SindDFISC, organ colectiv de conducere decizional si deliberativ, format din membrii Biroului Executiv, ai Comitetului Regional si liderii din institutiile sistemului institutional MFP/ANAF.

Citește mai mult

Informare Clasificarea Ocupatiilor din Romania

06.05.2016

Sindicatul National Finante Publice – SindFISC, sindicat national dedicat exclusiv functionarilor publici si personalului contractual din sistemul institutional al Ministerului Finantelor Publice a solicitat Presedintelui ANAF, ca in calitate de angajator si coordonator al activitatilor din cadrul Agentiei aparat propriu cat si al structurilor teritoriale subordonate, sa intreprinda toate demersurile ce tin de prerogativele functiei pe care o detine, pentru crearea functiilor specifice activitatii specifice de administrare fiscala si popularea acestora cu personalul existent la acest moment.

Citește mai mult

Informare Clasificarea Ocupatiilor din Romania

08.04.2016

Vineri 08.04.2016 a avut loc la sediul organizatiei, sedinta saptamanala de lucru a Sindicatului National Finante Publice – SindFISC

Citește mai mult

Informare Start SindFISC

Pentru prima data ma adresez voua in noua mea calitate de Presedinte al celei mai tinere organizatii sindicale din domeniul nostru comun de activitate, in numele intregii echipe de start a Sindicatului National Finante Publice – SindFISC, echipa ce a considerat, alaturi de membrii fondatori, ca in aceste momente, este mai mult decat necesara, construirea unei organizatii sindicale de tip sindicat national, la care sa aiba acces toti angajatii sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice, o organizatie destinata si dedicata numai lor.

Citește mai mult