Logo SindFISC

Nimeni nu poate fluiera o simfonie! Este nevoie de o orchestră pentru a o cânta!

H.E. Luccock

Informare lucrari Consiliul National SindFISC 2018

27.04.2018

Vineri 27.04.2018, la sediul Ministerului Finantelor Publice, au avut loc lucrarile Consiliului National al Sindicatului National Finante Publice - SindDFISC, organ colectiv de conducere decizional si deliberativ, format din membrii Biroului Executiv, ai Comitetului Regional si liderii din institutiile sistemului institutional MFP/ANAF. Lucrarile s-au desfasurat sub egida "Functionarul Fiscal - Vector de Echilibru Intre Autoritatea de Stat si Contribuabil", program SindFISC de constientizare a opiniei publice asupra rolului si importantei angajatilor ANAF, in societatea romaneasca.

La dezbateri au participat, in calitate de invitati, domnul Felix Cozma, Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), doamna Mihaela Luminita Baciu, Secretar General Adjunct ANFP, precum si un reprezentant al CNS Cartel ALFA - Federatia ALFA Administratie.

Au fost aprobate urmatoarele documente:

  • Raportul de activitate al SindFISC pentru perioada februarie 2017 - aprilie 2018
  • Raportul Comisiei de cenzori si descarcarea de gestiune pentru activitatea financiara a anului 2017
  • Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2018
  • noul Regulament de organizare si functionare al organizatiei

Cei interesati pot afla informatii suplimentare, atat de la liderii SindFISC participanti la intrunire, cat si direct, de la sediul organizatiei.

Hotarari adoptate de membrii Consiliului National:

1. Continuarea campaniei de constientizare a angajatilor sistemului institutional MFP/ANAF asupra faptului ca umbrela unui sindicat national destinat numai finantistilor, la care pot adera toti angajatii, functionari publici si personal contractual, cu organizatii in fiecare institutie, reprezinta, prin obtinerea reprezentativitatii, solutia viabila in consacrarea statutului de partener legal in dialogul social la nivel de institutie si sistem institutional MFP/ANAF, necesar rezolvarii multiplelor probleme cu care se confrunta angajatii si care reprezinta atributul angajatorilor/ordonatorilor de credite.

2. Reluarea procedurilor de determinare a conducerii MFP/ANAF in elaborarea statutului finantistului, concomitent cu identificarea/inventarierea si aprobarea tuturor functiilor publice generale/specifice in intreg sistemul institutional MFP/ANAF.

3. Continuarea actiunilor de constientizare a conducerii MFP/ANAF de departajare salariala a angajatilor in functie de activitatea specifica prestata, riscurile suplimentare asumate, responsabilitate si conectare la obiectivele institutionale, complexitatea muncii, promovarea de urgenta a legislatiei subsecvente prevederilor legii salarizarii in ceea ce priveste premierea, modificarea regulamentului de sporuri prin includerea unor prevederi cu incidenta asupra activitatii specifice din ANAF.

4. Continuarea campaniei publice pentru imbunatatirea imaginii functionarului din finante prin intermediul programului SindFICS "Functionarul Fiscal - Vector de Echilibru Intre Autoritatea de Stat si Contribuabil".

5. In contextul unei viitoare/posibile reorganizari/restructurari/reasezari de personal etc. , implicarea SindFISC, in limitele conferite de lege si prerogativele obtinute de la infiintare si pana la momentul actiunii, in asigurarea unui proces obiectiv/transparent si sustinerea prin toate mijloacele legale a propriilor membrii de sindicat declarati/dovediti a fi neindreptatiti.

Biroul executiv al Sindicatului National Finante Publice – SindFISC
Liviu Toader, Președinte