Logo SindFISC

Nimeni nu poate fluiera o simfonie! Este nevoie de o orchestră pentru a o cânta!

H.E. Luccock

Comunicat de Presă 10.08.2023

Statutul finanțistului este prioritate strategică!

Statutul Finanțistului Este Prioritate Strategică!

Manifestările ad-hoc ale finanțiștilor de astăzi, 10 august 2023, sunt pe cât se poate de îndreptățite. Nicio țară nu poate fi guvernată în interesul oamenilor fără respectul și legislația potrivită pentru cei responsabi de bugetul național. În nenumărate rânduri SINDFISC a atenționat guvernul asupra legiferării statutului finanțistului, esențial pentru funcționarea mecanismelor bugetare. Lipsa acestuia și lipsa de interes a guvernanților, care ne privesc doar ca niște executanți, adâncesc și mai mult obiectivul de a avea un stat modern, capabil să colecteze corect, un stat în care finanțistului este respectat la fel ca și contributorul.

Încadrarea finanțiștilor într-un sistem de creștere profesională, stimulativ și anticipativ este soluția ca bugetul acestei țări, care provine din munca și talentul milioanelor de români, să poate fi folosit pentru dezvoltarea națională.

Onorabili guvernanți, înainte de a avea fantezii sinistre atât cu sistemul bugetar cât și cu contribuabilii, ar fi bine să prezentați un plan clar de redefinire a contractului social în care finanțistul să își poată previziona cariera, să poată fi respectat și remunerat corect. Cu aceleași măsuri haotice sistemul va colapsa.

Nicolae-Liviu Toader, Președinte
tel. 0742 129 478
e-mail