Logo SindFISC

Nimeni nu poate fluiera o simfonie! Este nevoie de o orchestră pentru a o cânta!

H.E. Luccock

Informare Sedinta Birou Executiv Sindicatul National Finante Publice - SindFISC

08.04.2016

Vineri 08.04.2016 a avut loc la sediul organizatiei, sedinta saptamanala de lucru a Sindicatului National Finante Publice – SindFISC. In sinteza, concluziile sunt urmatoarele:

In ceea ce privesc problemele organizatorice ale noului sindicat, informam pe cei interesati, despre urmatoarele aspecte:

  1. A fost atribuit Codul de Identificare Fiscala a SindFISC. Sediul de lucru al SindFISC este Bucuresti, sector 4, Calea Serban Voda, nr.209.
  2. Au fost informati toti conducatorii institutiilor centrale si teritoriale despre infiintarea si functionarea organizatiei, transmitandu-se la nivelul acestora, toate documentele ce stau la baza functionarii sindicatului de tip national, destinat numai angajatilor din Finantele Publice, nivel central si teritorial, precum si componenta organelor executive de conducere, specializate pe activitati si raza teritoriala.
  3. Au fost deschise conturile necesare derularii operatiunilor financiare ale organizatiei, atat contul central cat si cele teritoriale, fiecare cont avand nominalizate persoanele imputernicite si responsabile de gestionarea resurselor financiare de la nivel central si teritorial. A fost aprobata si metodologia de gestionare a resurselor financiare, stabilindu-se reguli clare si precise cu privire la modalitatea de gestionare, decontare si transparenta totala a operatiunilor financiare fata de membrii de sindicat. S-a votat, ca cel putin trimestrial, sa se comunice membrilor din teritoriu, absolut intreg fluxul financiar al conturilor gestionate de catre liderii teritoriali. Decizia luata cu privire la gestionarea conturilor teritoriale, a fost aceea de a se infiinta un singur cont la nivel de judet iar beneficiarii fondurilor banesti ai acestor conturi sa fie toti membrii SindFISC ce isi desfasoara activitatea in judetul respectiv, indiferent de institutia de care apartin (DGRFP, AJFP, Antifrauda, Vama, Trezorerie, Aparat central ANAF sau MFP, etc). Suma alocata desfasurarii activitatilor teritoriale va fi in procent de 70% din total cotizatie incasata si va fi virata de institutii direct in conturile teritoriale. Orice solidaritate financiara in cadrul Sindicatului este binevenita si trebuie incurajata cu respectarea acordului de vointa al partilor implicate. A fost stabilit bugetul de venituri si cheltuieli de la nivel central si teritorial, urmand ca validarea lui dar si proiectul de buget pe anul 2017 sa fie votate in cadrul primei Adunari Generale ce va avea loc dupa perioada concediilor de vara la o data pe care o sa o comunicam din timp.
  4. Din punct de vedere organizatoric, la nivel teritorial, vor functiona organizatii cu un numar minim de 15 membri de sindicat, conduse de un lider si unul sau mai multi vicelideri.
  5. Cotizatia de sindicat este in cuantum de 0,5% din salariul de baza

Cum te poti alatura echipei SindFISC

Pasul 1 - Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti doresti cu adevarat o schimbare in viata ta! Dupa care, trebuie sa te uiti in jurul tau, sa te documentezi, sa cercetezi prin toate mijloacele de care poti uzita, sa speri ca prin implicarea ta vei reusi alaturi de colegii tai din Finantele Publice, sub umbrela acestei organizatii sindicale nationale numai a finantistilor, impreuna cu echipa de start a SindFISC, sa produci orice schimbare in bine, atat pentru tine ca individ, cat si pentru institutia in care iti petreci cel mai mult timp din viata, acolo unde iti desfasori practic activitatea.

Pasul 2 – Poti consulta pagina de Facebook a organizatiei sau pagina de web curenta. Aici poti consulta Statutul organizatiei precum si alte informatii necesare pentru informare. In josul paginii de web vei gasi un camp de unde se poate descarca adeziunea.

Pasul 3 – Se completeaza adeziunea, se semneaza si se trimite scanata la Secretariatul General SindFISC, e-mail: office@sindfisc.ro. Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa sunati la tel. 0742 129 478. Rugamintea noastra este de a completa cat mai lizibil campurile din adeziune pentru prelucrarea corecta a datelor dumneavoastra. In ceea ce privesc demersurile ulterioare, se vor ocupa angajatii nostri.

Pasul 4 – In momentul in care dvs. constatati inaintea noastra, ca sunt mai mult de 15 persoane din institutie, care deja au aderat la SindFISC sau doresc acest lucru, avem rugamintea sa ne contactati pentru deplasarea unei echipe din structura executiva de conducere nationala a sindicatului, la nivelul institutiei din care faceti parte, pentru organizarea unei sedinte de sindicat si constituirea grupei sindicale.

Cu privire la Asigurarea de risc profesional pentru membrii SindFISC, serviciu garantat membrilor de sindicat, va informam ca suntem in etapa finala pentru incheierea acestei polite in numele tuturor membrilor nostri. In plus, ne dorim, ca acest serviciu, sa fie completat cu clauze speciale referitoare la asigurarea de risc si accident a membrului de sindicat, atat in exercitarea atributiilor de serviciu cat si in restul timpului 24 din 24 de ore. In maximum doua saptamani, contractul va fi semnat. Suplimentar, optional se va oferi posibilitatea incheierii unei polite de grup pentru asigurari de sanatate. Conditii si detalii suplimentare cu privire la aceste negocieri, veti primi in aceasta saptamana.

La solicitarea expresa a noilor membrii de sindicat, juristii cu care SindFISC deocamdata doar colaboreaza (se intentioneaza infiintarea unui corp dedicat exclusiv membrilor organizatiei), sunt in curs de identificare a tuturor proceselor aflate pe rolul instantelor de judecata, cu incidenta asupra fiecarui membru, pentru continuarea lor sub umbrela noii organizatii sindicale, stiut fiind faptul, ca in astfel de actiuni, membrul de sindicat este titularul dreptului revendicat iar organizatia sindicala este doar un mandatar al reprezentarii, asemanator oricarui avocat. De asemenea, in urmatoarele doua saptamani, se vor depune in instanta in numele noilor membrii si alte actiuni privind recuperarea unor drepturi sau anularea unor decizii, ordine, ce au legatura directa, cu anumite drepturi si cauze, ale membrilor de sindicat. O informare completa si detaliata asupra acestor aspecte veti primi in cursul acestei saptamani.

In perioada urmatoare, site-ul www.sindfisc.ro, va fi completat cu multe informatii utile si necesare, precum si cu parteneriatele organizatiei (programe, servicii, discount-uri, excursii, vacante, etc). De asemenea paginile de Facebook ale fiecarei regiuni, vor contine informatii referitoare la activitatea desfasurata, atat la nivel central cat si teritorial.

Trebuie subliniat faptul ca, Sindicatul National Finante Publice – SindFISC, a luat fiinta ca o necesitate de unire si reprezentare a tuturor intereselor legitime ale angajatilor din sistemul institutional al Finantelor Publice, nivel central si teritorial, sub umbrela unui singur sindicat national si nu pentru dezbinarea oamenilor asa cum se incearca a se induce in unele medii. Apelul la unitate si la o constructie noua, neexistente pana acum in Finante, au fost transmise atat catre oameni cat si catre organizatii deja existente, catre lideri. In decursul timpului, s-a constatat ca de cele mai multe ori, actiunile ce ar fi trebuit sa uneasca membrii de sindicat, prin mesajele transmise, dimpotriva, i-au dezbinat si i-au ridicat unii impotriva altora. Acest lucru s-a intamplat nu neaparat din cauza membrilor de sindicat ci, in opinia SindFISC, datorita unor orgolii personale ale anumitor lideri, orgolii care ar trebui sa dispara in perioada urmatoare, nu ar mai trebui alimentate si nici intretinute. Interesele comune, legitime, ale angajatilor din Finante, ar trebui sa primeze, inainte de orice interes personal sau de grup, ce nu are legatura cu reprezentarea corecta a angajatului si a institutiei.

Cu aleasa consideratie,
Colegul vostru,
Liviu Toader, Presedinte Sindicatul National Finante Publice - SindFISC